Pages

2011. december 29., csütörtök

Falatozás az őzgulyásból

Nem olyan súlyos, mint ahogyan első látásra, annak tűnik. Nagyon egyszerűen, a szokásostól eltérően, nem került bele zsír és gomba. A vörösbor, illetve a feketebors a felnőttadagba akkor került bele, miután leválasztottam a Kicsilány részét.
Egyébként nem nagy kunszt és hozzáteszem könnyebb, mint egy marhából készült étel és egészségesebb mint egy sertésből készült.
Ami a fűszerezést illeti köménymag, borókabogyó és az ezúttal kihagyhatatlan édesnemes. Mindez sok-sok sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, szárított paradicsom és 1 fej hagyma társaságában lassú tűzön hosszan készült. A levesből most nem kért, így nem is kapott, viszont az omlós őzhús és a zeller annál jobban érdekelte.

2 megjegyzés:

Gyöngy írta...

Zsuzsa, köszi a receptet, var rank a hütöben egy kis özhusi, epp kerdezte multkor a parom, mikor kerül az asztalra :)
hatha eppen ez lesz a nyerö :) hussal es zoldsegekkel meg mindig hadilabon allunk, sajna

egyebkent nagyon jo a blog, gratulalok hozza! megyek is tovabb szemezgetni :)
udv, Rita

Zsu írta...

Köszi. Remélem tudsz meríteni :)
Hús- és zöldségkerülés miatt ne aggódj, az enyém csak húst eszik, akkor is , ha nem azt terveztem :)

Megjegyzés küldése