Pages

2011. december 16., péntek

Kencekísérletek reggelire, vacsorára, uzsonnára

Miután egyre nagyobb a kíváncsiság a reggeli, vacsora körül is és lassan már lejárt lemez például az avokádó paradicsommal, de a rizsszeletre kent avokádó vagy a kétszersültre pakolt reszelt alma sem hat az újdonság erejével, a Kicsilány anyája megint az innováció rögös útjára lépett.
Valahol hallotta, vagy olvasta, hogy az avokádó kedveli a banán társaságát és ezen fellelkesedve szétnyomkodott tetszőleges arányban egy kis banánt és avokádót, majd formázható állagúra keverte egy összetört kétszersülttel. Ebből persze, hogy megint kézrevaló kisgömböcök kerekedtek.
Friss kísérletezés nyomán pedig álljon itt a babásított (értsd: tahini- és alapvetően fűszermentes) hummusz. Ehhez fogtam 25 dkg. főtt csicseriborsót, 1 párolt almát, 1 duci cikk fokhagymát, némi friss, aprított zöldpetrezselymet, amelyet némi só és olívaolaj társaságában összeturmixoltam és máris mehet az ujjacskák vagy éppen a ropogós grissini végére.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése