A következő receptet Marada Renáta tej- és cukormentes olyan tortájaként találtam meg, amely "1 éves kortól ajánlott". Leszámítva azt, hogy a neve nem túl leleményes, a recept maga elég szimpatikusnak tűnik.
Tehát:
Biotorta
Hozzávalók:
• 25 dkg. biomazsola
• 2 közepes nagyságú alma,
• 7 dkg. bio finomliszt,
• 7 dkg. bio grahamliszt,
• 1 tk. sütőpor,
• késhegyni fahéj,
• 2 tojássárgája;
• 1 dl. étolaj
Elkészítés: Áztassuk a mazsolát forró vízbe, hogy egészem megpuhuljon, majd csöpögtessük le alaposan tésztaszűrőben és pépesítsük botmixerrel. Reszeljük le az almákat. Keverjük össze a finomlisztet és a grahamlisztet a teáskanál sütőporral vagy szódabikarbónával, valamint a késhegynyi fahéjjal. Közben külön tálba kikeverjük a két tojássárgáját a fokozatosan belecsurgatott étolajjal. A keveréket előbb a mazsolaturmix-szal, majd a liszttel, végül a reszelt almával vegyítsük. Simítsuk kiolajozott, kilisztezett, 24 centi átmérőjű kerámia tortaformába a masszát, és süssük forró sütőben tűpróbáig, körülbelül 30 percig. Miután kihűlt, tortalapát segítségével könnyen kiemelhető a kerámia sütőedényből.
2012. január 13., péntek
Tortasütésre felkészülni! II. - Szimpatikus
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése