Pages

2012. január 13., péntek

Tortasütésre felkészülni! II. - Szimpatikus

A következő receptet Marada Renáta tej- és cukormentes olyan tortájaként találtam meg, amely "1 éves kortól ajánlott". Leszámítva azt, hogy a neve nem túl leleményes, a recept maga elég szimpatikusnak tűnik.

Tehát:
Biotorta

Hozzávalók:

•    25 dkg. biomazsola
•    2 közepes nagyságú alma,
•    7 dkg. bio finomliszt,
•    7 dkg. bio grahamliszt,
•    1 tk. sütőpor,
•    késhegyni fahéj,
•    2 tojássárgája;
•    1 dl. étolaj


Elkészítés: Áztassuk a mazsolát forró vízbe, hogy egészem megpuhuljon, majd csöpögtessük le alaposan tésztaszűrőben és pépesítsük botmixerrel. Reszeljük le az almákat. Keverjük össze a finomlisztet és a grahamlisztet a teáskanál sütőporral vagy szódabikarbónával, valamint a késhegynyi fahéjjal. Közben külön tálba kikeverjük a két tojássárgáját a fokozatosan belecsurgatott étolajjal. A keveréket előbb a mazsolaturmix-szal, majd a liszttel, végül a reszelt almával vegyítsük. Simítsuk kiolajozott, kilisztezett, 24 centi átmérőjű kerámia tortaformába a masszát, és süssük forró sütőben tűpróbáig, körülbelül 30 percig. Miután kihűlt, tortalapát segítségével könnyen kiemelhető a kerámia sütőedényből.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése