Pages

2012. március 1., csütörtök

Tortasütésre felkészülni IV. - Kevésbé szimpatikus

Erre a receptre Balányi Klári  receptjeként találtam. Ugyan kevésbé szimpatikus megoldás akár egy egyéves számára, de a gyümölcsös megoldás miatt mégis megihlethet egyeseket.

Kefíres sárgadinnyetorta

Hozzávalók:

•    1 tortaalap,
•    1 zacskó tejszín ízű pudingpor,
•    3 ek. cukor,
•    0,5 l tej,
•    2,5 dl. kaukázusi kefír,
•    1 közepes méretű sárgadinnye,
•    5 dkg. vaj,
•    1 ek. porcukor

Elkészítés:
A fél liter tejjel, három evőkanál cukorral készítsük el a pudingot a tasakon olvasható leírás alapján. Folyamatos kevergetés mellett hűtsük le, majd egy órára tegyük a hűtőbe. A konyhai robotgép keverőbotjával egy kis műanyag tálkában keverjük habosra a lágy vajat a porcukorral, és vékonyan kenjük a tortalapra, majd rakjuk hűtőbe. A sárgadinnyét hámozzuk meg, vágjuk félbe, a magokat pedig kaparjuk ki, a felét vágjuk vékony szeletekre, a másik felét aprózzuk kis kockákra ás forgassuk a pudingba. Adjuk hozzá a kefírt is, keverjük jól össze, majd simítsuk a tortalapra. Tetejére rendezzük a sárgadinnye-szeleteket, esetleg görögdinnye-darabkákkal is díszítsük.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése